Personvern

Behandling av personopplysninger


Ver 31.07.2018

Når du bruker nettsiden vår, er i kontakt med vårt kundesenter via epost, mottar vårt nyhetsbrev eller bestille varer fra oss, vil Tellus Phone behandle personopplysninger om deg. Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn og hvordan personopplysningene behandles, samt dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.


Behandlingsansvarlig for dine personopplysninger er Tellus Phone (herunder BSE Technology HK Co. Ltd).

BSE Technology HK Co. Ltd


For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss på epost post@tellusphone.com

 

1. Hvorfor samler vi inn personopplysninger, hva slags informasjon samler vi inn og eventuelt hvilke tredjeparter benyttes

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvordan vi kommer i kontakt med deg. I noen tilfeller benytter vi også ulike databehandlere (tredjeparter) til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. 

Vi selger ikke personopplysningene dine til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart. En tredjepart får kun innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for oss, slik at vi kan levere våre tjenester til deg. Det inngås strenge databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i slike tilfeller. 
 

1.1 Personopplysninger forbundet med kjøp av produkt eller tjenester

For å gjennomføre et kjøp eller innlevere service på Tellus Phone, trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene, samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til din ordre/service. Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering i fem år, ref.
Regnskapsloven. 
 

1.2 Nyhetsbrev

Når du melder deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer din e-postadresse. Vi bruker e-postadressen din til å sende deg informasjon om produkter, kampanjer og annen informasjon fra Tellus Phone. E-postadressen vil ligge lagret hos oss fram til du eventuelt melder deg av nyhetsbrevet. Det kan du gjøre når som helst ved å trykke på linken nederst på hvilket som helst nyhetsbrev. 

Vi benytter oss av tredjepartsløsningen mailchimp for å håndtere utsendelse av e-postene. Dette medfører at din e-postadresse også ligger lagret hos mailchimp så lenge vi benytter oss av denne tredjepartsleverandøren. 

 

1.3 Besvare henvendelser som kommer inn til oss

For å håndtere alle innkomne telefoner, chat og e-posthenvendelser lagrer vi navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelt tidligere e-posthistorikk. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette er nødvendig for å oss for å hjelpe deg med det du lurer på, og informasjonen loggføres derfor som en del av ditt kundeforhold med oss.  



2. Informasjonskapsler (cookies)

Tellus Phone benytter seg av informasjonskapsler, også kalt cookies. Cookies er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. 
Formålet med cookies er i mange tilfeller å forbedre brukeropplevelsen din, gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.


 

3. Utlevering av personopplysninger til andre 

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen. 
Vi selger ikke personopplysningene dine til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjeparten. En tredjepart får kun innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for oss, slik at vi kan levere våre tjenester til deg. Det inngås strenge databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i slike tilfeller. Nærmere informasjon om disse databehandlerne finner du i punkt 1 og 2.

 

4. Lagringstid 

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. 
Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. 

 

5. Dine rettigheter

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg.  Du kan også til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å ta kontakt med Tellus Phone på post@tellusphone.com. 

Videre har du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på www.datatilsynet.no.


6. Endringer

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen på tellusphone.no/personvern med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside.